Skip to content Skip to footer

ADHD uitgelegd campagne

Online training
ADHD Uitgelegd

In de Online Training ‘ADHD Uitgelegd’ kom je alles te weten over ADHD en de klachten die hierbij vaak ziet. Kinderarts Robin van Schaik heeft in zijn praktijk al duizenden kinderen met ADHD geholpen. Hij neemt je in deze cursus mee in de wereld van jouw bijzondere brein.

uitgelegd
ONLINE TRAINING 'ADHD UITGELEGD'

Dit krijg je

Een online training die voldoet aan de Zorgstandaard Psycho-educatie. En daarmee bewezen effectief om ADHD klachten te verminderen.

 • Kennis en inzichten van kinderarts Robin van Schaik en psycholoog Anouck Staff
 • Student Minou en moeder Albertine delen hun persoonlijke ervaringen
 • 12 Modules
 • Meer dan 30 video’s
 • 3 Diepgaande webinars 
 • 12 Praktisch bruikbare downloads
 • Te volgen waar en wanneer jij maar wilt, in je eigen tempo

Eenmalig € 45,-

Volgens wetenschappelijke standaard

Psycho-educatie voor thuis

Bij ADHD wordt volgens de zorgstandaard altijd psycho-educatie geadviseerd als eerste stap. Dit is een vorm van voorlichting waarbij je leert om je gedag te herkennen en jezelf te begrijpen. 

Vaak wordt psycho-educatie één op één gegeven door een behandelaar, waarbij de kwaliteit wisselt, er lange wachtlijsten zijn en je bovendien altijd een diagnose moet hebben.

Bij Mindmentor willen wij ervoor zorgen dat iedereen snel, en op een laagdrempelige manier toegang krijgt tot kwalitatief de beste educatie. Daarom hebben wij deze online training ontwikkeld. Je kan deze thuis in je eigen tempo volgen. Zonder dat daar per sé een diagnose voor nodig is. 

In 12 stappen naar meer grip op adhd

Inhoud van deze online training

12 modules, circa 5 uur

Je krijgt een korte introductie en maakt kennis met de experts van deze training: kinderarts Robin van Schaik, psycholoog Anouck Staff, moeder van een ADHD gezin Albertine en student met ADHD Minou. 

In deze tweede module ga je ontdekken hoe je ADHD herkent en dat er niet zoiets bestaat als dé ADHD-er. Klachten variëren van persoon tot persoon: iedereen is anders.

Je leert hoe het ADHD brein in elkaar zit en waarom dit nét iets anders werkt dan het gemiddelde brein. 

Tijdens deze module leer je wat de oorzaken van ADHD klachten zijn. Je wordt je bewust van het samenspel tussen erfelijkheid en omgeving.

Je leert met welke andere aandoeningen ADHD vaak gepaard gaat. Dit verklaart waarom veel mensen, naast de ADHD, last hebben van andere psychische of lichamelijke klachten.  

Bij deze zesde module gaan we in op de impact die ADHD heeft op je leven. Robin gaat in gesprek met studente Minou en moeder Albertine, wat mooie inzichten oplevert. Zowel de negatieve als de positieve aspecten van ADHD komen aan bod.

In deze module leer je hoe belangrijk het is om professionele hulp in te schakelen. Je krijgt inzicht in verschillende behandelmogelijkheden en ontdekt welke behandelingen wetenschappelijk bewezen en dus zinnig zijn. Ook staan we stil bij behandelingen waarvan bewezen is dat ze niet effectief zijn.

Psycholoog Anouck Staff vertelt wat je thuis kan doen om je ADHD klachten te verminderen. In deze module zitten ook veel handige downloads waar je onmiddellijk mee aan de slag kan zoals een beloningssysteem en een format voor een dagroutine.

In deze module behandelen we de samenwerking met school. Hoe kan je samen als een team werken aan jouw klachten?

Studente en ervaringsdeskundige Minou geeft handige tips om met je klachten om te gaan. Zij kwam er op de middelbare school achter dat ze ADHD had en vertelt welke impact dit had, en hoe ze er nu mee omgaat.

Moeder Albertine, die in module 6 uitgebreid vertelt over de impact van ADHD op haar gezin, deelt een aantal tips voor ouders.

We vertellen hoe Mindmentor kan helpen en delen een aantal handige tools die centraal staan bij onze behandelingen zoals de MoodMeter.

zelf leren op campus

Waarom deze training?

Robin
Robin van Schaik
Kinderarts en Co-founder Mindmentor

 Het is wetenschappelijk bewezen dat goede educatie en voorlichting effectief is om ADHD klachten te verminderen. Officieel heet dit psycho-educatie. Volgens de Nederlandse zorgstandaard is dit de eerste stap in ieder behandeltraject. 

In de praktijk wordt deze stap helaas vaak overgeslagen. Daarnaast hangt de kwaliteit van de voorlichting erg af van je behandelaar en duurt het vaak lang voordat je ermee kan starten door de wachtlijsten.

Met deze training wil ik educatie over ADHD zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen die dit nodig heeft. Om al een start te kunnen maken met jouw behandeling wanneer je op een wachtlijst staat. Of wanneer je het heft in eigen handen wilt nemen, of je nu de diagnose ADHD hebt of niet. 

Zo word je uiteindelijk zelf de regisseur van je eigen klachten.

ONZE AANPAK

Leren en doen

Omdat we het belangrijk vinden dat je de geleerde kennis meteen kan toepassen, bevat de training ook praktische downloads. Met oefeningen, concrete tips en tools om meteen te gebruiken in je dagelijks leven:

 • Ruimtes (her)organiseren
 • Tijd beter indelen
 • Beloningssysteem
 • Dagroutines
 • Moodmeter
 • en nog veel meer!
ONLINE TRAINING 'ADHD UITGELEGD'

Bonus: de Moodmeter!

Bij Mindmentor willen we maar één ding: dat jij goed in je vel zit, en blij bent met jezelf en jouw leven. 

Het delen van emoties en gevoelens helpt hierbij. Als je blij bent geeft het je nog meer energie. En als je verdrietig bent lucht het vaak op en voel je jezelf na afloop meestal een stuk beter.

Om je hier een beetje mee te helpen hebben wij de Moodmeter gemaakt: een ‘praatplaat’ waarmee je jouw mood bespreekbaar maakt. Of je nu blij, teleurgesteld of juist op je gemak bent, benoem het! 

Je krijgt de Moodmeter exclusief bij ADHD Uitgelegd.

Kinderpsycholoog Anouck staff

Leren wat het kind nodig heeft

Als kinderpsycholoog gaat Anouck Staff altijd op zoek naar de puzzel van het kind: wat is er nodig om het kind de beste versie van zichzelf te laten zijn. 

Anouck is gespecialiseerd in kinderen met ADHD en deelt in deze online training zowel wetenschappelijke als praktische inzichten.

OVER ONLINE TRAININGEN OP CAMPUS

De voordelen van zelf leren

Door zélf actief aan de slag te gaan met jouw situatie leer je om problemen zelfstandig de baas te worden. Je kennis en vaardigheden worden vergroot, waardoor je met meer zelfvertrouwen je eigen keuzes kan maken. 

Blijf op de hoogte
en meld je aan!

  Blijf op de hoogte
  en meld je aan!