Skip to content Skip to footer

ADHD uitgelegd

Online training
ADHD Uitgelegd

In de Online Training ‘ADHD Uitgelegd’ kom je alles te weten over ADHD en de klachten die hierbij vaak ziet. Kinderarts Robin van Schaik heeft in zijn praktijk al duizenden kinderen met ADHD geholpen. Hij neemt je in deze cursus mee in de wereld van jouw bijzondere brein.

uitgelegd
ONLINE TRAINING 'ADHD UITGELEGD'

Alles over ADHD

Wil je meer weten over ADHD? Omdat je je afvraagt of je het hebt, of juist wilt weten wat je eraan kan doen? 

In de online training ‘ADHD Uitgelegd’ leer je wat ADHD is, en zet je stappen om aan de slag te gaan met je klachten. Met deze complete en wetenschappelijk onderbouwde training werk je aan jouw kennis en daarmee grip op je klachten.

Eénmalig: € 45.-

ADHD Uitgelegd

Dit krijg je

Een online training die voldoet aan de Zorgstandaard Psycho-educatie. En daarmee bewezen effectief om ADHD klachten te verminderen.

 • Kennis en inzichten van kinderarts Robin van Schaik en psycholoog Anouck Staff
 • Student Minou en moeder Albertine delen hun persoonlijke ervaringen
 • 12 Modules
 • Meer dan 30 video’s
 • 3 Diepgaande webinars 
 • 12 Praktisch bruikbare downloads
 • Te volgen waar en wanneer jij maar wilt, in je eigen tempo
ONLINE TRAINING 'ADHD UITGELEGD'

Alvast een voorproefje

Wil je nog beter weten wat je precies kan verwachten van deze training? Bekijk hier alvast een voorproefje waarin Robin in een webinar vertelt wat verschillende behandelmogelijkheden zijn. En welke welke effecten je hiervan mag verwachten. 

We maken hierbij een onderscheid tussen behandelingen die zich bewezen hebben en staan ook stil bij behandelingen die juist níet bewezen zijn, zoals bijvoorbeeld het kleurstoffendieet.

ONLINE TRAINING 'ADHD UITGELEGD'

Alvast een voorproefje

Wil je nog beter weten wat je precies kan verwachten van deze training? Bekijk hier alvast een voorproefje waarin Robin in een webinar vertelt wat verschillende behandelmogelijkheden zijn. En welke welke effecten je hiervan mag verwachten. 

We maken hierbij een onderscheid tussen behandelingen die zich bewezen hebben en staan ook stil bij behandelingen die juist níet bewezen zijn, zoals bijvoorbeeld het kleurstoffendieet.

Volgens wetenschappelijke standaard

Psycho-educatie voor thuis

Bij ADHD wordt volgens de zorgstandaard altijd psycho-educatie geadviseerd als eerste stap. Dit is een vorm van voorlichting waarbij je leert om je gedag te herkennen en jezelf te begrijpen. 

Vaak wordt psycho-educatie één op één gegeven door een behandelaar, waarbij de kwaliteit wisselt, er lange wachtlijsten zijn en je bovendien altijd een diagnose moet hebben.

Bij Mindmentor willen wij ervoor zorgen dat iedereen snel, en op een laagdrempelige manier toegang krijgt tot kwalitatief de beste educatie. Daarom hebben wij deze online training ontwikkeld. Je kan deze thuis in je eigen tempo volgen. Zonder dat daar per sé een diagnose voor nodig is. 

jouw online trainers

Maak kennis met de experts

Robin
Robin van Schaik
Kinderarts en Co-founder Mindmentor

Robin is een bevlogen kinderarts met een ondernemende mindset. Hij heeft een passie voor de kindergeneeskunde vanwege de breedte en diepgang van het vak én vanwege de interactie met zowel het kind als de ouders. Hij heeft in zijn praktijk al meer dan duizend kinderen geholpen om hun ADHD de baas te worden. 

In 2023 richtte hij Mindmentor op omdat hij de zorg voor kinderen met ADHD wilde verbeteren. Door alles wat nodig is samen te brengen onder één dak, niet onnodig te labelen en zorg maximaal toegankelijk te maken.

Anouck Staff
Kinder psycholoog en onderzoeker

Anouck is een gepassioneerd psycholoog met veel kennis en ervaring op het gebied van ADHD en opstandig gedrag.

Naast haar werk bij de Kinderpraktijk in Amsterdam is ze postdoctoraal onderzoeker bij de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze in 2022 promoveerde met een onderzoek naar leerinterventies in de klas voor kinderen met druk en ongeconcentreerd gedrag.  

adhd uitgelegd

Voor wie is deze training?

Samengevat: voor iedereen die wil weten wat ADHD is en wat je kan doen om je klachten te verminderen. 

Bekijk de online training samen met je ouders, leer wat ADHD is en wat je tegen jouw klachten kan doen.

Deze training is een vorm van psycho-educatie die op een toegankelijke en bewezen effectieve manier helpt om klachten van ADHD te verminderen. Je kunt de training zelfstandig in je eigen tempo bekijken.

Je kind heeft ADHD klachten en je wilt weten hoe jij je kind maximaal kan ondersteunen. Na de online training weet je wat ADHD inhoudt, welke vormen van hulp er zijn en wat je zelf als ouder kan doen om de klachten te verminderen.

Ben je een professional die veel te maken heeft met kinderen met ADHD? Zoals bijvoorbeeld een leerkracht of jongerenbegeleider? Door deze training leer jij kinderen met ADHD beter te begrijpen, weet je wat ze nodig hebben en kan je ze beter begeleiden

Persoonlijke verhalen en tips

Ervaringsdeskundigen

Minou Post
Student met diagnose ADHD

Minou is student Zorg, Gezondheid en Samenleving (ZGS) aan de Universiteit Utrecht. Ze weet sinds 2019 dat ze ADHD heeft. 

Tijdens haar eindexamen heeft ze alles op alles gezet om, ondanks haar ADHD, goed te slagen. Hierna heeft ze geleerd haar neuro diversiteit te omarmen.

Albertine van Nederveen
Moeder van een ADHD gezin

Albertine is oefentherapeut Caesar en gespecialiseerd in slaaptherapie.

Daarnaast is ze moeder van 4 kinderen met ADHD. Inmiddels zijn zij volwassen en kijkt Albertine liefdevol terug op de turbulente tijd met haar drukke gezin thuis. 

In 12 stappen naar meer grip op adhd

Inhoud van deze online training

12 modules, circa 5 uur

Je krijgt een korte introductie en maakt kennis met de experts van deze training: kinderarts Robin van Schaik, psycholoog Anouck Staff, moeder van een ADHD gezin Albertine en student met ADHD Minou. 

In deze tweede module ga je ontdekken hoe je ADHD herkent en dat er niet zoiets bestaat als dé ADHD-er. Klachten variëren van persoon tot persoon: iedereen is anders.

Je leert hoe het ADHD brein in elkaar zit en waarom dit nét iets anders werkt dan het gemiddelde brein. 

Tijdens deze module leer je wat de oorzaken van ADHD klachten zijn. Je wordt je bewust van het samenspel tussen erfelijkheid en omgeving.

Je leert met welke andere aandoeningen ADHD vaak gepaard gaat. Dit verklaart waarom veel mensen, naast de ADHD, last hebben van andere psychische of lichamelijke klachten.  

Bij deze zesde module gaan we in op de impact die ADHD heeft op je leven. Robin gaat in gesprek met studente Minou en moeder Albertine, wat mooie inzichten oplevert. Zowel de negatieve als de positieve aspecten van ADHD komen aan bod.

In deze module leer je hoe belangrijk het is om professionele hulp in te schakelen. Je krijgt inzicht in verschillende behandelmogelijkheden en ontdekt welke behandelingen wetenschappelijk bewezen en dus zinnig zijn. Ook staan we stil bij behandelingen waarvan bewezen is dat ze niet effectief zijn.

Psycholoog Anouck Staff vertelt wat je thuis kan doen om je ADHD klachten te verminderen. In deze module zitten ook veel handige downloads waar je onmiddellijk mee aan de slag kan zoals een beloningssysteem en een format voor een dagroutine.

In deze module behandelen we de samenwerking met school. Hoe kan je samen als een team werken aan jouw klachten?

Studente en ervaringsdeskundige Minou geeft handige tips om met je klachten om te gaan. Zij kwam er op de middelbare school achter dat ze ADHD had en vertelt welke impact dit had, en hoe ze er nu mee omgaat.

Moeder Albertine, die in module 6 uitgebreid vertelt over de impact van ADHD op haar gezin, deelt een aantal tips voor ouders.

We vertellen hoe Mindmentor kan helpen en delen een aantal handige tools die centraal staan bij onze behandelingen zoals de MoodMeter.

zelf leren op campus

Waarom deze training?

Robin
Robin van Schaik
Kinderarts en Co-founder Mindmentor

 Het is wetenschappelijk bewezen dat goede educatie en voorlichting effectief is om ADHD klachten te verminderen. Officieel heet dit psycho-educatie. Volgens de Nederlandse zorgstandaard is dit de eerste stap in ieder behandeltraject. 

In de praktijk wordt deze stap helaas vaak overgeslagen. Daarnaast hangt de kwaliteit van de voorlichting erg af van je behandelaar en duurt het vaak lang voordat je ermee kan starten door de wachtlijsten.

Met deze training wil ik educatie over ADHD zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen die dit nodig heeft. Om al een start te kunnen maken met jouw behandeling wanneer je op een wachtlijst staat. Of wanneer je het heft in eigen handen wilt nemen, of je nu de diagnose ADHD hebt of niet. 

Zo word je uiteindelijk zelf de regisseur van je eigen klachten.

ONZE AANPAK

Leren en doen

Omdat we het belangrijk vinden dat je de geleerde kennis meteen kan toepassen, bevat de training ook praktische downloads. Met oefeningen, concrete tips en tools om meteen te gebruiken in je dagelijks leven:

 • Ruimtes (her)organiseren
 • Tijd beter indelen
 • Beloningssysteem
 • Dagroutines
 • Moodmeter
 • en nog veel meer!
ONLINE TRAINING 'ADHD UITGELEGD'

Bonus: de Moodmeter!

Bij Mindmentor willen we maar één ding: dat jij goed in je vel zit, en blij bent met jezelf en jouw leven. 

Het delen van emoties en gevoelens helpt hierbij. Als je blij bent geeft het je nog meer energie. En als je verdrietig bent lucht het vaak op en voel je jezelf na afloop meestal een stuk beter.

Om je hier een beetje mee te helpen hebben wij de Moodmeter gemaakt: een ‘praatplaat’ waarmee je jouw mood bespreekbaar maakt. Of je nu blij, teleurgesteld of juist op je gemak bent, benoem het! 

Je krijgt de Moodmeter exclusief bij ADHD Uitgelegd.

Kinderpsycholoog Anouck staff

Leren wat het kind nodig heeft

Als kinderpsycholoog gaat Anouck Staff altijd op zoek naar de puzzel van het kind: wat is er nodig om het kind de beste versie van zichzelf te laten zijn. 

Anouck is gespecialiseerd in kinderen met ADHD en deelt in deze online training zowel wetenschappelijke als praktische inzichten.

OVER ONLINE TRAININGEN OP CAMPUS

De voordelen van zelf leren

Door zélf actief aan de slag te gaan met jouw situatie leer je om problemen zelfstandig de baas te worden. Je kennis en vaardigheden worden vergroot, waardoor je met meer zelfvertrouwen je eigen keuzes kan maken. 

Blijf op de hoogte
en meld je aan!

  Blijf op de hoogte
  en meld je aan!

  Alvast gratis een deel van de training bekijken?

  Laat je gegevens achter om een volledige module uit de training ADHD uitgelegd te ontvangen.