Skip to content Skip to footer

Diagnostisch onderzoek

Onderzoek en diagnose

Bij Mindmentor denken we het liefst zo min mogelijk in hokjes. Soms is het echter toch nodig om diagnostisch onderzoek te doen. Het doel van hiervan is om jouw klachten beter te kunnen verklaren. Hierdoor is het makkelijker om te bepalen met welke behandeling jij het beste geholpen bent.

ADHD Diagnose
ADHD Diagnostisch onderzoek

Je klachten verklaren met onderzoek.

MINDMENTOR CLINICS

Over diagnostisch onderzoek

– Gesprekken met een psycholoog
– Vragenlijsten over jou en jouw kindertijd
– Ook je ouders en school worden betrokken

Voor kinderen en jongeren die veel last hebben van hun klachten. Wanneer je klachten mild zijn, kunnen we er ook voor kiezen om deze stap over te slaan.

Diagnostisch onderzoek verloopt via een vast protocol. Belangrijk hierbij is dat de kenmerken al in de vroege kindertijd, voor je 12e jaar gezien zijn. 

Het onderzoek bestaat uit een interview en vragenlijsten. Je ouders worden ook betrokken.

Aanmelden voor Diagnostisch onderzoek

Diagnostisch onderzoek doen we alleen wanneer we denken dat het iets toevoegt. Mindmentor staat juist voor een aanpak waarbij we zo min mogelijk in hokjes denken. En liever oplossingsgericht aan de slag gaan met jouw hulpvraag.

Denk jij aan Diagnostisch onderzoek? Wanneer je een verwijzing hebt van je huisarts of het Centrum voor Jeugd & Gezin starten we met een intake. Hierin bespreken we je hulpvraag en volgt een plan op maat.