Skip to content Skip to footer

Medicatie Uitgelegd

Online training
Medicatie Uitgelegd

In de Online Training ‘Medicatie Uitgelegd’ kom je alles te weten over ADHD en medicatie. Kinderarts Robin van Schaik vertelt hoe medicatie je klachten kan verminderen. En welke impact medicatiegebruik heeft op je dagelijks leven.

Medicatie ADHD ADD
ONLINE TRAINING 'medicatie UITGELEGD'

Alles over medicatie

Heb je de diagnose ADHD en overweeg je om te starten met medicatie? Of gebruik je momenteel medicatie maar mis je informatie over bijwerkingen, of mogelijke alternatieven? Goede voorlichting helpt!

Na de online training ‘Medicatie Uitgelegd’ ben je binnen 3 uur volledig voorgelicht over medicatiegebruik bij ADHD. Het eerlijke verhaal over de opties, het effect, de plussen en de minnen. Hierna kan je de afweging maken of medicatie iets is voor jou. En ben je maximaal voorbereid op het gesprek met de dokter.

Eénmalig: € 45.-

MEDICATIE Uitgelegd

Dit krijg je

Betrouwbare en eerlijke informatie over ADHD medicijnen. 

 • Kennis en inzichten van kinderarts Robin van Schaik 
 • Vele malen uitgebreider dan mogelijk is in de spreekkamer
 • Gebaseerd op wetenschap en dus betrouwbaar
 • Student Minou deelt haar persoonlijke ervaringen
 • 12 Modules
 • Meer dan 25 korte en heldere video’s
 • 2 Diepgaande webinars 
 • Een handig overzicht met alle opties, voor- en nadelen
 • Te volgen waar en wanneer jij maar wilt, in je eigen tempo
ADHD ADD medicatie
ONLINE TRAINING 'medicatie UITGELEGD'

Alvast een voorproefje

Wil je nog beter weten wat je precies kan verwachten van deze training? Bekijk hier alvast een voorproefje waarin Robin van Schaik vertelt over de verschillende soorten medicatie. En waar hij rekening mee houdt bij het maken van een keuze.

ONLINE TRAINING 'medicatie UITGELEGD'

Alvast een voorproefje

Wil je nog beter weten wat je precies kan verwachten van deze training? Bekijk hier alvast een voorproefje waarin Robin van Schaik vertelt over de verschillende soorten medicatie. En waar hij rekening mee houdt bij het maken van een keuze.

Volgens wetenschappelijke standaard

Jezelf goed informeren

De stap naar ADHD gaat vaak gepaard met veel vragen. Over de voor- en nadelen, mogelijke bijwerkingen en effecten op lange termijn. 

Bij Mindmentor willen wij ervoor zorgen dat iedereen snel, en op een laagdrempelige manier toegang krijgt tot betrouwbare informatie. Omdat de tijd in de spreekkamer hier doorgaans te beperkt voor is, hebben wij deze online training ontwikkeld. Je kunt deze thuis in je eigen tempo volgen. Met het hele gezin.

Helaas worden onze online trainingen nog niet vergoed, achter de schermen zijn we hier druk mee bezig. We hebben de prijs bewust zo laag mogelijk gehouden, zodat iedere ouder hopelijk toegang heeft tot deze volledige voorlichting.

jouw online trainers

Maak kennis met de experts

Robin
Robin van Schaik
Kinderarts en Co-founder Mindmentor

Robin is een bevlogen kinderarts met een ondernemende mindset. Hij heeft een passie voor de kindergeneeskunde vanwege de breedte en diepgang van het vak én vanwege de interactie met zowel het kind als de ouders. Hij heeft in zijn praktijk al meer dan duizend kinderen geholpen om hun ADHD de baas te worden. 

In 2023 richtte hij Mindmentor op omdat hij de zorg voor kinderen met ADHD wilde verbeteren. Door alles wat nodig is samen te brengen onder één dak, niet onnodig te labelen en zorg maximaal toegankelijk te maken.

Minou Post
Student en ervarginsdeskundige

Minou is student Zorg, Gezondheid en Samenleving (ZGS) aan de Universiteit Utrecht. Ze weet sinds 2019 dat ze ADHD heeft. 

Tijdens haar eindexamen heeft ze alles op alles gezet om, ondanks haar ADHD, goed te slagen. Hierna heeft ze geleerd haar neuro diversiteit te omarmen.

adhd uitgelegd

Voor wie is deze training?

Samengevat: voor iedereen die een afweging wil maken of medicatie bij ADHD een goede keuze is.

Er is onlangs de diagnose ADHD bij jou of je kind vastgesteld, en je wilt graag weten wat medicatie kan doen om je klachten te verminderen. Goede en betrouwbare informatie helpen bij het maken van de afweging of medicatie wel of niet iets voor je kan zijn.

Je hebt de diagnose ADHD en gebruikt hiervoor medicatie.

Je hebt destijds wel informatie gekregen maar eigenlijk heb je behoefte aan het totaalplaatje: welke opties er zijn, met bijbehorende plussen en minnen. En je bent daarnaast benieuwd naar concrete tips om eventuele klachten die jij ervaart bij jouw medicatiegebruik te verminderen.

in 12 stappen naar meer kennis

Inhoud van deze online training

12 modules, circa 3 uur

Je krijgt een korte introductie en maakt kennis met kinderarts Robin van Schaik.

In deze tweede module ga je ontdekken hoe je ADHD kunt behandelen. We nemen je mee in de verschillende behandelopties die er zijn volgens de wetenschappelijke richtlijnen.

We zoomen in deze module in op medicatie als behandelvorm bij ADHD klachten. En hoe zich dit verhoudt tot andere behandelopties.

Je komt alles te weten over het bijzondere brein van kinderen met ADHD. En hoe medicatie helpt bij het verminderen van klachten.

Er zijn veel verschillende medicijnen beschikbaar voor de behandeling van ADHD. In deze module geven we je inzicht in alle mogelijke opties.

Stimulerende medicatie is volgens de richtlijn een eerste keuze medicament. We vertellen waarom dit zo is, en wat je van de werking van dit type medicijn kunt verwachten.

De tweede medicijngroep betreft de niet stimulerende medicamenten. We vertellen over de verschillende soorten, en voor wie deze medicatie het meest geschikt is.

Alle medicijnen kunnen bijwerkingen geven. In deze module leer je over de meest voorkomende bijwerkingen, en wat je kunt doen om klachten hiervan te verminderen.

In deze module draait het vooral om de praktijk. Studente Minou deelt haar ervaringen over medicijngebruik, en Robin geeft praktische tips over bijvoorbeeld het doorslikken van een pil, of waar je aan moet denken als je ADHD medicatie meeneemt op reis.

Is ADHD medicatie verslavend? Werkt het ook als je geen ADHD hebt? En wat zijn de effecten van medicatiegebruik op de lange termijn? Allemaal vragen die Robin van Schaik dagelijks krijgt in de spreekkamer, en die hij hier beantwoordt.

In de afgelopen decennia werd er in toenemende mate medicatie voor ADHD voorgeschreven. We leggen uit hoe dit komt.

In deze module vertellen we hoe een behandeltraject eruit ziet, zodat je weet wat je hiervan kunt verwachten.

zelf leren op campus

Waarom deze training?

Robin
Robin van Schaik
Kinderarts en Co-founder Mindmentor

 Kinderen, jongeren en hun ouders hebben vaak veel vragen voordat ze de stap naar ADHD medicatie zetten. En terecht, want starten met medicatie is niet niks.

Goede voorlichting is essentieel, in mijn spreekkamer besteed ik hier veel tijd aan. Vaak hoor ik mensen daarbij zeggen dat ze deze informatie vooraf graag al hadden willen hebben. Of het achteraf nog eens na willen lezen.

Met deze training wil ik iedereen die ADHD medicatie overweegt of gebruikt, het eerlijke en volledige verhaal vertellen. Zodat je weet wat het betekent, welke mogelijkheden er zijn en welke effecten je mag verwachten.

Ik denk dat deze ‘blended zorg’ de toekomst is: goed voorbereid naar de dokter, waardoor de tijd in de spreekkamer maximaal wordt benut. En we van zenden naar een échte dialoog gaan.

met handige download

Medicatie overzicht

Bij het maken van een keuze word je natuurlijk altijd begeleid door een professional zoals een kinderarts of psychiater. Wij merken hierbij dat het helpt om alle keuzes en opties op een rijtje te hebben.

Om dit inzicht te geven hebben wij een medicatie overzicht gemaakt. Dit handige schema is inbegrepen bij de online training.

OVER ONLINE TRAININGEN OP CAMPUS

De voordelen van zelf leren

Door zélf actief aan de slag te gaan met jouw situatie leer je om problemen zelfstandig de baas te worden. Je kennis en vaardigheden worden vergroot, waardoor je met meer zelfvertrouwen je eigen keuzes kan maken. 

Blijf op de hoogte
en meld je aan!

  Blijf op de hoogte
  en meld je aan!

  Alvast gratis een deel van de training bekijken?

  Laat je gegevens achter en ontvang een volledige module uit de training Medicatie Uitgelegd!