Skip to content Skip to footer

Medicatie voor ADHD

Medicatie

Medicatie werkt vaak heel goed om klachten van ADHD te verminderen. Goede begeleiding en uitleg zijn wel heel belangrijk. Over bijwerkingen bijvoorbeeld. Bij Mindmentor is er volop ruimte voor maatwerk. De kinderarts neemt jou en je ouders bij de hand zodat je precies weet wat medicatie voor jou kan betekenen.

ADHD Medicatie
mindmentor
MINDMENTOR CLINICS

Over medicatie

  • Onder begeleiding van de kinderarts
  • Altijd in combinatie met andere behandelopties
  • Uitleg over verschillende soorten medicijnen
  • Maatwerk: een persoonlijk behandelplan
  • Regelmatige controlemomenten (zeker in het begin)
  • Laagdrempelig contact bij vragen of bijwerkingen

Bij veel klachten zoals verminderde concentratie, druk gedrag, een vol hoofd, driftbuien en impulsiviteit kan medicatie goed helpen. Sociale contacten verlopen soepeler, schoolwerk lukt beter en je zelfvertrouwen stijgt. Veel jongeren zijn er dan ook blij mee.

Medicijnen zijn altijd onderdeel van een breder behandelplan. Meestal wordt er eerst gestart met educatie (leren wat ADHD is) en oudercoaching.

ADHD medicijnen zijn veilig en worden al bijna 90 jaar voorgeschreven. Gelukkig zijn er inmiddels vele verschillende vormen en soorten beschikbaar. Afhankelijk van jouw klachten, wensen, ervaringen, leeftijd en gewicht wordt samen met jou een keuze gemaakt wat voor jou het beste is. Er is hierbij volop ruimte voor uitleg en maatwerk.

  • In een eerste gesprek met de kinderarts bespreken we de verschillende mogelijkheden, de voor- en nadelen en andere onderdelen van jouw behandelplan.
  • Hierna starten we de behandelingen en kom je regelmatig bij ons terug voor controle.
  • Tussendoor kan je altijd contact opnemen als je vragen hebt, of last van bijwerkingen.

Bij het ene kind staat bijvoorbeeld impulsief gedrag centraal, bij het andere kind draait het misschien om concentratie en sociale vaardigheden. Iedereen is anders!

Hoe lang de behandeling duurt hangt af van jouw hulpvraag. Dit kan variëren van enkele maanden tot jaren.

Aanmelden voor Medicatie

Medicatie is altijd onderdeel van een totaalplan. Wanneer je een verwijzing hebt van je huisarts of het Centrum voor Jeugd & Gezin starten we met een intake. Hierin bespreken we je hulpvraag en volgt een plan op maat.