Skip to content Skip to footer

Tarieven en vergoeding

De regels voor vergoeding en verwijzing verschillen per leeftijdsgroep. Ben je jonger dan 18 jaar dan wordt de zorg vergoed door de gemeente. Boven de 18 verloopt vergoeding via de zorgverzekeraars.

Over ADHD
vergoeding

Welke zorg wordt vergoed?

Hier vind je alle informatie over vergoedingen. Voor vergoede zorg, of dit nu de gemeente is of de verzekeraar is altijd een verwijzing nodig.

Mindmentor heeft een contract met alle gemeentes uit de regio Gooi & Vechtstreek (Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren) en regio Lekstroom (Nieuwegein, Houten, Lopik, IJsselstein en Vijfheerenlanden). Als je hier woont dan wordt de zorg volledig vergoed.

Woon je buiten deze regio dan kunnen we je wel helpen, maar wordt de zorg niet vergoed. 

Ben je 18 jaar, dan verloopt de vergoeding via je zorgverzekeraar. Hieronder lees je meer over hoe dit in zijn werk gaat.

Vanaf 19 jaar geldt dat je de zorg van Mindmentor zelf moet betalen. Mindmentor heeft namelijk geen contracten met zorgverzekeraars.

Als je 18 bent, houd er dan wel rekening mee dat de dekking verschilt per zorgverzekeraar. Mindmentor heeft geen contract met verzekeraars waardoor de vergoeding wisselt. In de meeste gevallen ligt de vergoeding tussen de 70 en 80% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. Een restitutiepolis vergoedt tot 100% van het marktconforme of wettelijke tarief. Ons advies is om vooraf met jouw verzekeraar te overleggen welk percentage van de behandeling zij vergoeden.

Houd er verder rekening mee dat ook de facturatie anders verloopt dan je gewend bent bij gecontracteerde zorg. Mindmentor stuurt de rekening naar jou, die je vervolgens zelf betaalt en hierna declareert bij de verzekeraar. Over het algemeen gaat terugbetaling snel, maar ook dit is belangrijk om vooraf te checken bij je zorgverzekeraar.

De online trainingen van Mindmentor Campus worden niet vergoed door de gemeente of zorgverzekeraars. Hier kan je zonder verwijzing terecht voor laagdrempelige hulp waarvoor je zelf betaalt.

Tarieven Mindmentor

Wanneer jouw zorg niet vergoed wordt, zijn dit de tarieven die gelden voor onze dienstverlening. Wanneer je 18 bent hanteren we de jaarlijkse tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). 

Verkenning

Behandeling

Aanmelden bij Mindmentor

We ontvangen je graag in onze Clinic in Hilversum.
Samen gaan we bouwen aan jouw zelfvertrouwen.